Brain Train werd deze maand uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar 2019 (België) in de categorie Denk- en Logicaspellen, en terecht!
Kobe en Matteo waren meteen enthousiast bij het zien van de doos, toch was Matteo de eerste om er ook effectief mee te spelen. Hij probeert de verschillende vormen in de trein te steken en af en toe ook al de wagons te verbinden, verder vindt hij het vooral heel leuk (en kwalitatief!) speelgoed. Zelfs zonder de opdrachten is Brain Train dus al een schot in de roos, het insteken van de vormen is namelijk helemaal niet zo eenvoudig voor een 20-maander.
Kobe zet zich iets later aan de opdrachten maar stopt er even snel terug mee, het kan hem weinig boeien. Zoals bij elke smartgame beginnen de opdrachten eenvoudig en worden ze steeds uitdagender naarmate je verder gaat. In dit spel ligt de moeilijkheidsgraad onder andere in het perspectief (bovenaanzicht of zij-aanzicht), maar ook zijn de wagons/kleuren/vormen niet altijd zichtbaar waardoor het een heuse zoektocht kan worden om de enige juiste oplossing te vinden. De eerste levels zijn heel eenvoudig maar niet uitdagend genoeg voor onze 4-jarige, de volgende levels wilde hij zelfs niet meer proberen. Voertuigen en treinen zijn dan ook nooit zijn favoriete thema geweest en bovendien beschouwt Kobe de trein vooral als ‘peuterspeelgoed’. Het ziet er dus te kinds uit voor hem.
Twee maand later staat Matteo inmiddels te popelen om iets met ‘dat boekje’ te doen. De eerste opdrachtjes probeert hij met veel plezier keer op keer opnieuw. Verder dan 5 levels geraakt hij voorlopig niet, maar het prikkelt hem duidelijk en hij is apetrots als hij een opdrachtje kan volbrengen. Dat is waar je het allemaal voor doet, dat guitige snoetje.
Kortom: Brain Train mag dan wel geen hit zijn voor Kobe, dat is het des te meer bij Matteo!
Brain Train, Smartgames, 1 speler, vanaf 3 jaar